Olejowy Raj z Maratonami Kresowymi

Olej lniany + poezjaW Knyszynie rozlosujemy dziesięć zestawów nagród od Olejowego Raju. To firma, która oferuje produkty najwyższej jakości, polecane przez dietetyków. Cieszymy się tym bardziej, że Rowerowy Raj to firma podlaska. W artykule znajdziecie także ulotkę o znaczeniu tłuszczy w diecie sportowców.

Olejowy Raj to wyjątkowa w swojej branży tłocznia naturalnych olei roślinnych na zimno. Na rynku istniejemy, jako firma od kwietnia 2014 roku, ale pasjonatami zdrowego żywienia jesteśmy odkąd pamiętamy. Nasze produkty wyróżnia wysoka jakość, prosta technologia, jednoskładnikowa receptura oraz fakt, iż większość produktów musi być przechowywana w lodówce.

Wszystkie nasze oleje są tłoczone na zimno, nierafinowane oraz niefiltrowane. Dzięki temu charakteryzują się wyrazistym smakiem oraz zapachem. Dodatkowo zachowują niezwykle ulotne Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT). Szeroko zakrojone badania wykazały, że wiele powszechnych chorób jest związanych z brakiem lub nierównowagą konkretnych kwasów tłuszczowych w organizmie. Objawy są często związane z brakiem omega-3 i omega-6. Przy zrównoważonej i świadomej diecie, bogatej w nienasycone kwasy tłuszczowe, dbamy o silny system odpornościowy i zdrowo wyglądającą skórę.

olej-kokosowyOleje badamy w dwóch instytutach: Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Poznaniu oraz Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Kontrolujemy zawartość metali ciężkich oraz pozostałości pestycydów. Dodatkowo sprawdzamy zawartość kwasów tłuszczowych. Od 2015 prowadzone są badania na Uniwersytecie Medycznym pod kierownictwem prof. dr hab. Anny Bielawskiej na temat wpływu oleju z czarnuszki na komórki raka.

Nasze oleje w ciemnych butelkach należy, zgodnie z wytycznymi na etykiecie przechowywać w lodówce, w temperaturze do 10C. Bardzo prosimy o restrykcyjne przestrzeganie tej zasady. Dzięki temu oleje zachowują drogocenne kwasy omega-3 i 6. Narażając oleje na wysoką temperaturę doprowadzamy do utleniania kwasów, co skutkuje powstawaniem wolnych rodników. Olej kokosowy oraz produkty sypkie mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej.

Najważniejszą zaletą olei tłoczonych na zimno jest zdolność do obniżenia poziomu złego cholesterolu, przy jednoczesnym zwiększaniu poziom dobrego cholesterolu.

Należy pamiętać, iż minimalna data ważności znajdująca się na opakowaniach naszych produktów sugeruje, do którego dnia najlepiej jest spożyć produkt. Po upływie daty minimalnej trwałości klient sam decyduje o świeżości zakupionego towaru.

Znaczenie tłuszczy w diecie sportowców

 

 

Dodaj komentarz