Korzystając z mapki dołączonej przez poprzednika piszącego na tym forum, mam pytanie do osoby wytyczającej trasę minimaratonu: czy trasa, którą należało przejechać powinna przebiegać tak, jak na zaktualizowanej mapce (kolor czerwony), czy też w jej dolnym fragmencie należało dojechać polną drogą do końca wsi Kamionka Stara (na dołączonej mapce do strzałki z numerem 6, szlakiem żółtym) i tam (na asfalcie) skręcić w prawo i dojechać do drogi szutrowej prowadzącej do Kamionki Nowej? Osobiscie jechałem do strzałki nr 6. Jeżeli obowiązywała trasa z zaktualizowanej mapki, to mój poprzedni zarzut, iż w sobotę organizator zmienił trasę był niesłuszny, a całe zamieszanie spowodowane było usunięciem strzałek w stosownym miejscu. Na marginesie, jeżeli ktoś jechał jedynie trasą oznaczoną kolorem czerwonym, w tym sporą część asfaltem, a ktoś inny, podobnie jak ja, dołożył spory kawał żółtym szlakiem i to drogą polną, to trudno porównywać ich czasy, w tym uzyskane miejsca. Nie piszę tego, aby mącić, ale aby ci, którzy jechali podobnie do mnie (jezeli obowiązywała jedynie trasa czerwona), mieli swoistą satysfakcję, iż byli lepsi niż wynika to z podanych rezultatów.
Oto jeszcze raz link do tej zapożyczonej mapki z oznaczonymi numerami strzałek:
http://www.otofotki.pl/img2/jy63_sokolk ... i.jpg.html